I dessa glas finns kladdkaka, ett grädd- och mascarponefluff med smak av apelsin och vanilj, samt en ananaskompott! Det går givetvis att toppa med vad som helst. Jag toppade med blåbär, maräng och torkad blåklint. 🥰 Det här blev riktigt gott. 🥹 Spara ner och testa att laga denna i påsk! 🐣
Original recept från www.instagram.com
April 11, 2025
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1 msk vaniljsocker/vaniljextrakt
1 st apelsin (saft)
1 burk /ca. 2 dl krossad ananas
0.5 dl vatten
0.5 dl socker
0.5 st saft från färsk citron
1 msk maizenamjöl utspätt i liiite vatten
Blåbär
Maräng
Torkad blåklint
1 st kladdkaka
Vispa grädden fluffig, tillsätt sedan mascarponen och vispa lite till. Tillsätt vaniljsocker och pressad saft från en hel apelsin. Rör om. Ställ gärna in i kylskåpet en sväng.
Koka upp krossad ananas, vatten och socker under omrörning. Tillsätt maizena vätskan och låt koka upp ordentligt, såsen/kompotten kommer bli tjockare tack vare maizenan. Du kan även använda potatismjöl istället. Låt svalna helt.
Ta fram serveringsglas och skär upp kladdkakan i mindre bitar, lägg kladdkaks bitarna i botten. Lägg sedan på mascarponefluffet och ananaskompotten. Toppa med valfria toppings.