300 g fast potatis
4 st lammkotletter
Färsk rosmarin
0.5 st vitlök
Olja att steka i
Flingsalt
Svartpeppar
Klyfta potatisen och lägg i en ugnssäker form. Hacka rosmarin och strössla över tillsammans med olja och flingsalt. Rör runt och sätt in i ugnen på 200 grader
Skär några snitt i varje kotlett. Banka vitlöksklyftor och lägg på tillsammans med en kvist rosmarin på 2 av kotletterna. Lägg de andra två uppepå. Bind ihop kotletterna med steksnöre.
Stek de ihopbundna kotletterna på max värme runt om. Stick en termometer i köttet och låt köttet gå färdigt i ugnen (58 grader innertemperatur).
Ta ut kotletterna när de är klara och låt dem vila några minuter innan snöret tas bort. Ta även bort vitlöken och rosmarinkvisten.
Servera på tallrik tillsammans med potatisen, lite sotade grönsaker och valfri sås. På tallriken i receptet ligger en rödvinssky och sotad paprika och zucchini.