En lyxig och smakrik pastarätt som fångar det bästa av svampsäsongen – perfekt till en helgmiddag eller när man vill lyxa till vardagen 🥰 💡Tips! Servera gärna med ett glas vitt vin och ett gott bröd vid sidan av för att fånga upp såsen.
April 9, 2025
300 g pasta (t.ex. tagliatelle eller fettuccine)
300 g färska kantareller, rensade
2 st kycklingfiléer, skurna i strimlor
2 msk smör
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st schalottenlök, finhackad
2.5 dl vispgrädde
1 dl kycklingbuljong
1 dl riven parmesan
1 msk färsk persilja, hackad
Salt och svartpeppar efter smak
Smör till stekning
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet innan man häller av.
Hetta upp smör i en stor stekpanna och stek kycklingstrimlorna tills de får fin färg och är genomstekta. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
I samma panna, tillsätt lite mer smör och fräs lök och vitlök på medelvärme tills de mjuknar. Tillsätt kantarellerna och stek tills de släppt vätska och blivit gyllene.
Häll i grädden och buljongen. låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt parmesan och rör tills den smälter.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt allt bli varmt. Blanda i den kokta pastan. Späd eventuellt med lite pastavatten för en lösare konsistens.
Smaka av med salt, peppar och toppa med hackad persilja.