1 st näve böngroddar
1 st näve hackad purjolök
1 msk hackad lök
150 g woknudlar
1 st näve morot, strimlad
1 st uppvispat ägg
200 g kycklingkött
0.25 tsk socker
1 msk mörk sojasås
Lite salt
Lite vitpeppar
Lite sesamolja
Lite matolja för stekning
Börja med att hälla varmt vatten över woknudlarna och låt dem stå i cirka 15 minuter (eller koka enligt anvisningarna på förpackningen) tills de är genomkokta men fortfarande lite fasta. Låt sedan nudlarna rinna av.
Skär kycklingen i små bitar och koka den i saltat vatten, låt den rinna av.
Värm lite matolja i en het wok eller stekpanna och häll i det uppvispade ägget. Stek kort och rör om.
Tillsätt den hackade löken och stek den snabbt.
Lägg i morotsstrimlorna och purjolöken och stek kort.
Tillsätt de avrunna nudlarna och smaka av med salt, socker och mörk sojasås. Blanda väl och fortsätt steka.
Lägg i den kokta kycklingen och böngroddarna, blanda snabbt över värmen.
Smaksätt med lite vitpeppar och sesamolja (ca ½–1 tesked) och servera gärna med smörkakor.