Den här middagen går snabbt att göra och sköter sig nästan själv.
Original recept från www.instagram.com
April 8, 2025
4 st kycklingklubbor
0.5 st citron, saften
2 msk hosinsås
1 tsk honung
1 st riven vitlök
1 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
Nymalen peppar
7 - 8 st potatisar
3 - 4 st mörötter
2 st gula lökar
1 st citron
Olivolja
Salt, peppar
1 tsk torkad rosmarin
1.5 dl grekisk eller turkisk youghurt
0.5 dl majonnäs
2 tsk flytande honung
1 - 2 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 tsk provençaliska kryddor
Salt, peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Pensla kycklingklubborna runt om och lägg på en ungsplåt med bakplåtspapper.
Skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor på längden. Skiva moroten på längden i ca 3 mm tjocka skivor. Lättare med mandolin.
Klyfta löken och skiva citronen. Lägg allt på plåten. Ringla på lite olivolja på grönsakerna. Salta, peppra och ha på rosmarin.
Baka i ugnen till kycklingen får en innertemperatur på 86 grader, ca 30 minuter.
Rör ihop ingredienserna till såsen.