6 port. Toppa med basilika eller annan ört och servera med en grönsallad. Njut!
Original recept från www.instagram.com
April 8, 2025
120 g kylskåpskallt smör
2.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 dl finriven parmesanost
1 dl sesamfrön
400 g cocktailtomater
2 - 3 st gula lökar, finstrimlade
2 msk dijonsenap
1 dl mjölk
1 st ägg
3 dl lagrad ost
2 st +1 tsk torkade provencaliska örter
Salt
Peppar
Olja och smör till stekning
Blanda ihop smör och vetemjöl i en matberedare till en smulig massa tillsätt resten av ingredienserna och kör till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå 20 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela tomaterna på hälften och lägg i ett durkslag, salta lite och låt dra.
Stek löken i olja och smör på medelvärme tills den blir mjuk och får fin färg.
Vispa ihop mjölk, ägg och dijonsenap, salt, peppar och 2 tsk örtkrydda. Lägg den stekta löken jämt i botten på pajen. Lägg sen på den rivna osten och häll på senapsblandningen jämt. Toppa med tomater. Strö på lite mer Provençalkrydda.
Grädda i ca 45-50 minuter. Låt svalna lite innan servering.