Det går jättebra att förbereda dagen innan och sedan bara garnera innan servering 🥰
April 7, 2025
300 g digestivekex
150 g smält smör
1 dl vispgrädde
600 g färskost
1.5 msk vaniljsocker
1.5 dl florsocker
2 st lime, zesten
0.5 st lime, saften
225 g fryst mango
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk gelatin
Krossa Digestivekexen till fint smul och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut i en springform och ställ in i kylen minst 1h.
Vispa grädden och vispa sedan ner färskosten. Blanda i vaniljsocker, florsocker, limezest, limesaft och rör om.
Häll blandningen ovanpå Digestivebottnen och in i kylen minst 1h, helst 2 h.
Lägg mango och socker i en kastrull och koka i några minuter. Mixa sedan slätt.
Sila och tillsätt vaniljsocker & gelatin. Vispa och värm upp.
Låt svalna och bred sedan mangospegeln på tårtan.
Lyft bort kanterna och garnera med lite vispad grädde och ätbara dekorationer.