Det här är en sån skål man vill äta om man känner att man börjar bli lite förkyld, om man har en dålig dag, eller om man helt enkelt bara behöver en rejäl skål med comfort. Det här är också en rätt som går galet fort. Jag använde en kycklingbuljong som jag har kokat tidigare och sparat i frysen, men har du bråttom så kan du såklart ta det du har hemma. Tips är att koka upp en batch nästa gång du får möjlighet- det ger det det där lilla extra.
Original recept från www.instagram.com
April 7, 2025
2 st kycklingbröstfilé
2 portioner risnudlar
5 dl kycklingbuljong (ska täcka kycklingen)
2 skivor ingefära
1 st salladslök
1 st vitlöksklyfta
Några vitpepparkorn
1 msk ljus soja
1 nypa flingsalt
0.5 tsk destillerad vinäger
0.5 tsk msg (valfritt)
Fisksås
Lime
Koriander
Chilipulver
Friterad vitlök
Värm upp buljong i en kastrull, tillsätt ingefära, vitlök, salladslök, vitpepparkorn, ljus soja och vinäger.
Sjud kycklingen i 7-10 min beroende på storlek, stäng av plattan och låt ligga i tills innertemperatur nått 72 grader. Lägg sedan i isbad så tillagningen avstannar.
Skiva kycklingen.
Koka nudlarna, lägg upp på tallrik (använd kryddpåsar om det passar), lägg på skivad kyckling och fyll på med den silade buljongen.
Smaka upp med lime och fisksås. Toppa med färsk koriander, chiliflakes och rostad vitlök.