Här har du en enkel men smakrik och smarrig kycklingwok med bl.a. en ostron- och black bean sås samt chili flakes tillsammans med paprika, morötter, rödlök, äggnudlar & cashewnötter.
April 7, 2025
Rapsolja
700 g kycklinglårfilé
2 - 3 st morötter, skalade och skurna i slantar
1 röd paprika, i munsbitar
1 gul paprika
1 rödlök
1 dl ostronsås
1.5 msk black bean sauce
1 msk risvinäger
1 msk sesamolja
2 msk farinsocker
1 tsk chili flakes
Cashewnötter
4 portioner äggnudlar, kokta
Skär kyckling i lagom ”muns”bitar
Skala och klyfta rödlöken, dela paprikan i större bitar, skölj och skär morötter i slantar.
Blanda sås, koka nudlar.
Värm en wok eller stekpanna med olja
Stek kycklingen i olja tills den är genomsstekt, rör runt mycket. Plocka upp.
Fyll på pannan med lite mer olja. Stek morötterna några minuter innan du lägger ned övriga grönsaker. Stek några min till.
Tillsätt kyckling och sås, rör runt väl och låt såsen bli varm.
Ha i nudlarna och blanda runt, toppa med cashewnötterna.