Att piffa till lasagnen med salsicciafärs, vitt vin, timjan, chili flakes och Västerbottenost var sååå gott! ”Fusk”bechamel slänger du dessutom enkelt ihop med creme fraiche, mjölk och ost.
Original recept från www.instagram.com
April 7, 2025
9 - 12 st lasagneplattor
2 dl riven ost gärna mozarella och västerbotten
1 st gul lök
2 - 3 st vitlöksklyftor
Smör
3 msk tomatpuré
400 g salsicciafärs eller färska salsicciakorvar
300 g nötfärs
2.5 dl vitt vin
1 st krossade tomater a mutti 390g
2 dl vatten + 1 hönsbuljong
3 tsk torkad timjan
Ca ½ - 1 tsk chiliflakes
Salt
5 dl créme fraîche
2 dl mjölk
Salt & peppar
2 - 3 dl riven lagrad ost tex parmesan och västerbottenost
Salsicciasås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en stekpanna tills de mjuknat utan att ta färg. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
Tillsätt salsicciafärsen och nötfärs. Stek tills färsen fått lite färg och är smulig.
Häll på vinet och låt koka in. Tillsätt tomater, vatten och kryddor och låt puttra några minuter. Smaka av med salt. Sätt ugnen på 200°.
Ostsås: Häll creme fraîche och mjölken i en kastrull och koka upp på medel temp. Rör ner osten och smaka av med salt & svartpeppar. Red ev av med Maizena + vatten om den blir för tunn.
Varva köttfärssås, lasagneplattor och ostsås. Avsluta med ostsås och strö på ost. Gratinera i ugnen ca 25 minuter. Servera med grönsallad.