4 portioner Börja med glassen. Vispa ihop alla ingredienser så att det blir fluffigt. Häll upp i silikonformar. Om du inte har formar kan du hälla glassen i en valfri behållare och när det är dags att montera bomben, skopar du upp glassen till runda bollar. Ställ in glassen i frysen minst 4-5 h. Tårtbotten Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker till ett vitt skum. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner i äggblandningen. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över kokosflingor. Grädda 15-20 minuter. Vänd upp boten på ett bakplåtspapper. Stansa ut 4 st bottnar med diameter 7-8 cm med en stans ring eller ett glas. Du får ut fler bottnar än 4. Stansa ut fler och frys in så har du om du vill göra fler. Maräng Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget, sen florsocker. Vispa tills dem blir blank och fin. Lägg smeten i en spritspåsen med valfri tyll. Montering Dela passionsfrukten. Häll en halva på tårtbotten. Lägg upp glass. ...
Original recept från www.instagram.com
April 6, 2025
1.5 dl vispgrädde
0.5 dl kokosgrädde
0.75 dl kondenserad mjölk
0.5 tsk vaniljpasta alt. vaniljpulver
2 st ägg
1 dl socker
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Några msk kokosflingor
4 st äggvitor
1 dl socker
0.5 dl florsocker
4 st passionsfrukter
Börja med glassen. Vispa ihop alla ingredienser så att det blir fluffigt. Häll upp i silikonformar. Om du inte har formar kan du hälla glassen i en valfri behållare och när det är dags att montera bomben, skopar du upp glassen till runda bollar. Ställ in glassen i frysen minst 4-5 h.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker till ett vitt skum. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner i äggblandningen. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över kokosflingor. Grädda 15-20 minuter. Vänd upp boten på ett bakplåtspapper. Stansa ut 4 st bottnar med diameter 7-8 cm med en stans ring eller ett glas. Du får ut fler bottnar än 4. Stansa ut fler och frys in så har du om du vill göra fler.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget, sen florsocker. Vispa tills dem blir blank och fin. Lägg smeten i en spritspåsen med valfri tyll.
Dela passionsfrukten. Häll en halva på tårtbotten. Lägg upp glass. Häll andra halvan av passionsfrukten ovanpå. Spritsa på marängen eller bred ut jämnt med en kniv. Viktigt att marängen sluter tätt. Bränn av med brännare runt om. Om du inte har brännare, sätt ugnen på 250 grader grill och grädda ca 3 minuter tills de får lite färg. Det går fort och glassen hinner inte smälta.