2 port Koka linserna mjuka. Under tiden, klyfta rödbeta och lök och lägg på en ungsplåt med bakplåtspapper. Häll på lite olja och salt och peppar. Baka i ugnen ca 25 minuter tills de blivit mjuka och fått lite färg. Rör om ett par gånger under tiden. Skölj salladen och strimla, finriv morot och lägg upp på ett stort fat. Skölj snabbt linserna i kallt vatten och låt rinna av. Snabbpickla dem i 5 minuter, häll av vätskan och lägg dem sen i marinad. Skär halloumin i små kuber och stek dem sen i lite olja runt om så att de får färg och blir knapriga Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp linserna, ugnsrostade grönsakerna och halloumin på fatet. Toppa med soyamajonnäsen. Njut!
Original recept från www.instagram.com
April 6, 2025
1 dl gröna linser
0.5 st romansallad
2 st morötter, finrivna
2 st rödbetor
2 st gula lökar
1 pkt halloumi
0.25 dl ättiksprit
2 msk socker
1 dl vatten
0.5 dl avocado olja eller olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
2 tsk salladskrydda
Salt
Peppar
Olja typ avocado eller olivolja
1 dl majonnäs
2 tsk ljus soya
Koka linserna mjuka. Under tiden, klyfta rödbeta och lök och lägg på en ungsplåt med bakplåtspapper. Häll på lite olja och salt och peppar. Baka i ugnen ca 25 minuter tills de blivit mjuka och fått lite färg. Rör om ett par gånger under tiden.
Skölj salladen och strimla, finriv morot och lägg upp på ett stort fat.
Skölj snabbt linserna i kallt vatten och låt rinna av. Snabbpickla dem i 5 minuter, häll av vätskan och lägg dem sen i marinad.
Skär halloumin i små kuber och stek dem sen i lite olja runt om så att de får färg och blir knapriga.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Lägg upp linserna, ugnsrostade grönsakerna och halloumin på fatet. Toppa med soyamajonnäsen. Njut!