Matig vegetarisk sallad med picklade, marinerade gröna linser, knaperstekt halloumi, ungssbakad lök och rödbeta

2 port Koka linserna mjuka. Under tiden, klyfta rödbeta och lök och lägg på en ungsplåt med bakplåtspapper. Häll på lite olja och salt och peppar. Baka i ugnen ca 25 minuter tills de blivit mjuka och fått lite färg. Rör om ett par gånger under tiden. Skölj salladen och strimla, finriv morot och lägg upp på ett stort fat. Skölj snabbt linserna i kallt vatten och låt rinna av. Snabbpickla dem i 5 minuter, häll av vätskan och lägg dem sen i marinad. Skär halloumin i små kuber och stek dem sen i lite olja runt om så att de får färg och blir knapriga Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp linserna, ugnsrostade grönsakerna och halloumin på fatet. Toppa med soyamajonnäsen. Njut!

Original recept från www.instagram.com

Lisa Leván

April 6, 2025

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.