Den här kålpuddingen är galet god❤️
Original recept från www.instagram.com
April 6, 2025
800 g blandfärs
250 g keso
2 msk örtsalt
2 msk lökpulver
1 tsk vitlök
2 st ägg
50 g smör
1 kg vitkål
2 - 3 msk ljus sirap
5 dl grädde
1 msk tamarisoya
2 msk kalvfond
Strimla vitkålen tunnt. Stek den i smör i en stor stekpanna tills den får färg och mjuknar. Krydda lätt med sirap, salt och peppar. Ställ åt sidan.
Blanda färs, keso, örtsalt, lökpulver, vitlökspulver, ägg, lite svartpeppar och 1 dl grädde i en bunke. Rör ihop till en jämn smet.
Tillsätt 2/3 av den stekta vitkålen i färsblandningen och blanda väl.
Lägg färsblandningen i en ugnsfast form, ca 5 cm tjockt, och tryck ut jämnt. Skär rutor i färsen, cirka 5×5 cm, och sprid ut den sista vitkålen ovanpå.
Värm resterande grädde i stekpannan tillsammans med tamarisoja och kalvfond. Häll blandningen över färsen.
Grädda i mitten av ugnen på 175°C i cirka 45 minuter, tills kålpuddingen är genomgräddad och gyllene.
Tips! Servera med en fräsch sallad eller med kokt potatis och lingon.