Det blev en asiatisk “burgare” här hemma idag med Bao Buns & fläsksida köpta på @icakvantumkungsbacka (hur smidigt som helst att ånga, se nedan) i sällskap av massor av goda grönsaker och en srirachamajonnäs och picklad rödlök. Recept nedan! Glaze inspirerad @emiliasmatinspo 🙏🏻 God men lite för salt enligt vår smak så jag har dragit ner på mängden soja i beskrivningen nedan och ska nog nästa gång testa japansk soja + lite riven ingefära. Testa gärna och gör din variant och hör av dig hur det blev. 🫶🏻
Original recept från matinspo.se av Emilia
April 6, 2025
Fläsksida: 600 g
Kinesisk soya: 1 msk
Oystersås: 0.25 dl
Honung: 0.25 dl
Hoisinsås: 0.5 dl
Risvinäger 0.25 dl
Schalottenlök: 1 st
Vitlöksklyftor: 3 st
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
Vatten: 2.5 dl
Jordnötter
Gurka
Morötter
Chili
Picklad rödlök
Böngroddar
Srirachamajonnäs
Ta bort svålen från fläsket dela fläsksidan i mindre bitar ( ca 4 cm långa kanske) Stek lite åt gången i olja i en stor kastrull tills bitarna får färg. Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan scharlottenlök och vitlök och fräs i någon min till på medeltemp.
Blanda kycklingfond (+ 1 dl vatten), kinesisk soya, oystersås, honung, risvinäger och hoisinsås i en bunke. Häll det över fläsket och tillsätt även 2.5 dl vatten. Låt nu fläsket reducera i ca 15-20 minuter tills köttet sugit åt sig glazen och vätskan kokat ner. Runt medeltemp- det ska koka! Rör runt då och då.
Servera fläsket med bao, krispiga grönsaker, picklad rödlök, srirachamajonnäs och jordnötter.