Här har ni dem absolut godaste tekakorna jag vet! 🤤 Så otroligt fluffiga och mjuka, ni måste bara prova! 😍
Original recept från www.instagram.com
April 5, 2025
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
1.5 tsk salt
4 msk ljus sirap
10 - 11 dl vetemjöl special
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölken och låt det bli fingervarmt.
Häll degvätskan över jästen i bunken och rör ner salt, sirap och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Kavla sedan ut degen på bakbord, ca 1,5 cm tjock, och stansa ut runda kakor med hjälp av en liten, stansare eller något annat lämpligt.
Fördela bitarna på 1-2 plåtar (beroende på hur många tekakor du fått ihop) med bakplåtspapper, pudra lite vetemjöl över dem med hjälp av en tesil och nagga dem lätt med en gaffel eller en naggare. Låt jäsa i ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader (Över- och undervärme) och grädda tekakorna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna på galler.