Svamppasta med ryggbiff av Kronhjort, toppad med krisp av rostad mandel, parmesanost och persilja.
Original recept från vm.tiktok.com
April 5, 2025
600 g ryggbiff
Valfri pasta
100 g skogschampionjoner
2 st hackade vitlöksklyftor
2 st finhackade schalottenlökar
0.5 - 1 st finhackad röd chili utan kärnhus
2 dl rött vin
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
Droppar worcestersås
Droppar av tryffelolja
2 st matskedar tryffelcreme
5 dl grädde
Smör
Salt och peppar
Persilja
Rostad mandel
Parmesan
Koka pastan al dente
Tillaga ryggbiff enligt önskemål
I en stekpanna med lite olja, stek champinjoner för att få ut eventuell vätska.
Gå i med smör i champinjonerna och stek tlll fin yta. Sänk värmen till medel och gå i med schalottenlök, vitlök och chili. Stek ett par minuter.
Höj värmen och gå i med rödvinet och låt reducera ner till hälften.
Sänk värmen till medel och gå i med grädde, vinäger, fond, soja, worcestersås, tryffelcreme. Låt koka ihop.
Smaka av och anpassa tryffelsmaken med tryffelolja efter dina preferenser. Salta och peppra.
Gå i med pastan och slunga runt i såsen, cirka 1 minut.
Blanda rostad mandel med finhackad persilja och riven parmesan i en skål för att toppa pastan med.
Servera pastan med tunt skivad ryggbiff toppad med mandelkrisp.