Om man ska göra en mazarinkaka, så ska man naturligtvis göra den i en långpanna. Den är ju så himla god! 😋
Jan. 17, 2023
350 g smör
200 g riven mandelmassa
3 st ägg
3 dl mjölk
0.5 tsk bittermandelolja
6.5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1.5 tsk vaniljsocker
450 g florsocker
3 msk vatten
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och riv mandelmassan.
2. Vispa ägg, mjölk och bittermandelolja i en stor bunke.
3. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan. Rör till sist i smöret.
4. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda mazarinkakan i den nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna!
5. Glasyr: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över den kalla mazarinkakan. Låt det stelna.
6. Skär mazarinkakan i rutor.
7. Vill du frysa in rutorna, så gör det utan glasyr!