En riktig klassiker bland kakor och tårtor. En saftig sockerkaksbotten med florsockerglasyr och syltade apelsinskal. Så enkelt - och så läckert!
Jan. 17, 2023
125 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
3 dl florsocker
1 st saften av en halv apelsin
4 msk finhackade syltade apelsinskal
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en låg rund form, gärna med löstagbar botten.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och blanda i det smälta smöret.
5. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
6. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
7. Blanda florsockret och apelsinsaften.
8. Bred på den kalla kakan och strö över apelsinskalen.