Receptet kommer från en fd arbetskollega Elisabeth 🥰 💡Tips! Om aiolin spricker eller skär sig! Mät temperaturen på den spruckna såsen. Den ska vara ca 40°. Vispa samman en äggula och en msk vatten, på svag värme, i en ny kastrull. Ta kastrullen från värmen och droppa, under ständig vispning, ner den spruckna såsen i det nya äggvispet så blir den ”hel” igen 🥰
Jan. 17, 2023
1 - 2 st vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
4 krm cayennepeppar
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2 st äggulor
3 dl rapsolja
1. Se till att alla ingredienserna är rumsvarma. Blanda dem och rör i två stycken äggulor.
2. Häll i 3 dl rapsolja i en tunn stråle under kraftig vispning (gärna elvisp).
3. Smaka av med mer kryddor, om det behövs.
4. Täck och ställ kallt.