Påskcheesecake med lemon curd, citron och vanilj. Älskar du cheesecake, servera då denna skönhet på påskbordet. Vi har dekorerat med chokladägg, pistagekärnor, timjankvistar och ätbara blommor. Men bara fantasin sätter gränser.
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
April 18, 2025
300 g digestivekex
150 g svenskt smör från arla®
50 g skalade pistagenötter
250 g dreamy dessert kesella® dessertkvarg vanilj
250 g arla® färskost naturell
1 dl strösocker
3 st äggulor
1 st citron, finrivet skal
4 dl arla köket® crème fraiche
1 dl siktat florsocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl lemon curd
Godis, gärna chokladfyllda ägg
50 g hackade pistagenötter
Citrontimjan
Första instruktionen
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
Krossa kexen i en matberedare eller mortel. Hacka nötterna.
Smält smöret och blanda med kexen och nötterna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter, och upp på kanten. Ställ in formen i kylen minst 10 min.
Vispa ihop, kvarg, färskost, socker, äggulor och citron till en jämn smet. Bred ut i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Ta ut kakan och låt den svalna.
Rör ihop, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut på den kalla kakan och grädda i ytterligare 6-7 min. Låt cheesecaken kallna.
Rör lemoncurden mjuk och bred den försiktigt över kakan. Dekorera din cheesecake.