Någon som vill/kan gissa vad jag har bakat till helgen?😝 Edit. Alla har i princip gissar samma, men det är inte Siliviakaka utan det är ananas kärleksmums Recept nedan: ANANASKÄRLEKSMUMS 20–24 bitar GÖR SÅ HÄR
April 3, 2025
6 st ananasringar i konservburk (spar spadet i ett glas)
3 st ägg
2.75 dl strösocker
1.5 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan bytas mot tsk malen kardemumma)
1 tsk vaniljsocker
2.5 tsk bakpulver
100 g smör, smält
4.5 dl vetemjöl
1 dl filmjölk
1 dl ananasspad
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
40 g smör, smält
4 st –5 tsk ananasspad
Kokosflingor/riven kokos
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll av ananasspadet i ett glas (används både till smeten och glasyren). Skär ananasringarna i mindre bitar.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölk, 1 dl ananasspad och ananasbitarna i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 21 x 31 cm i diameter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar med en vass kniv. Jämna gärna till ytterkanterna.