Nennes köttbullar / Köttfärsbiffar 👌

Jättegoda köttbullar/köttfärsbiffar, som vid juletid blir julköttbullar om de kompletteras med malda nejlikor och koriander! Obs! Man kan utesluta att koka köttbullarna i köttbuljong. Men anledningen till varför jag kokar dem i köttbuljong är att de blir mer saftigare och godare med fantastisk smak! Jämfört med att endast steka dem. Bakpulver kan uteslutas ur receptet, men det är ett bra knep för att göra köttbullar/biffar mer luftiga, saftiga och välsmakande 🥰 💡Tips! Man kan rulla köttbullarna direkt och lägga på bakplåtspapper på en plåt (eller bara smöra plåten), rulla sedan köttbullarna och placera på plåten. Skjuts in i ugnen (mitten) i 200 grader, ca 8-10 minuter. De ska få färg. Så här långt kan man förbereda och t.o.m. frysa in dem i påse. När de sedan ska ätas, så steker man köttbullarna i en stekpanna med smör (rejält). På det viset så får man en fin stekyta på köttbullarna.

Helén ”Nenne” Mattsson

Jan. 17, 2023

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.