Mustig och god köttfärssås! 💡Tips! Lägg upp pasta med köttfärssås på tallrikar, riv parmesanost över (eller tag en annan ost som du tycker om) och servera 🥰
Jan. 17, 2023
Smör till stekning
500 g köttfärs
1 msk lökpulver eller 1 gul lök/rödlök
1 msk vetemjöl, potatismjöl eller maizenamjöl (ljus)
1 burk (ca 400 gram) krossade tomater
0.5 dl vatten
1 tsk salt
1.5 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
4 krm oregano (egenodlad el. från power fruit)
1. Skala och finhacka löken. Bryn den i lite smör i en stor stekpanna med höga kanter (eller "skippa" löken och lägg i lökpulver senare).
2. Bryn och dela sönder köttfärsen med en trägaffel, så att det blir en grynig massa.
3. Strö över vetemjöl eller maizena och rör om. Tillsätt tomaterna med sitt spad, vatten, salt, lökpulver och kryddor.
4. Låt såsen sakta koka på svag värme, ca 10 min.
5. Servera med kokt spaghetti, makaroner eller ris och grönsallad.