Gott, enkelt och snabblagat. Tunt skivad fläskkotlett är ett gott och billigt kött till vardags. Här gör du både kotletter och gräddsås i samma panna - perfekt när du har ont om tid. Såsen smaksätter du med timjan, soja, oxfond och vinbärsgelé. Servera med klassiska tillbehör som kokt potatis och gröna ärtor.
Original recept från www.instagram.com av icasverige
April 3, 2025
900 g potatis
250 g gröna ärtor
600 - 700 g fjärilskotlett
3 dl matlagningsgrädde
0.5 msk olja
Salt
Peppar
1 msk japansk soja
1 tsk timjan
2 tsk gelé (röda eller svarta vinbär)
1 msk oxfond
Koka potatisen.
Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
Stek kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll grädde, soja, timjan, gelé och fond i pannan och låt sjuda några minuter. Smaka ev av med svartpeppar & salt.
Servera kotletterna med potatis, sås och gröna ärtor.