Goda kubbar! Blir ca 20 st. 😋 Receptet fick jag av en arbetskamrat, Birgit Lindgren, på 80-talet. Mandelkubbens dag är alltid den 3 mars. Mandelkubbens dag är instiftad av Sällskapet Mandelkubbens Vänner.
Jan. 17, 2023
1.5 dl grädde el mjölk
6 st droppar bittermandelolja
3 tsk bakpulver
2 dl strösocker
10 dl vetemjöl
2 st hekto smör
1 st ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop ingredienserna till en deg i en bunke.
3. Tag upp degen på mjölat bakbord.
4. Dela degen och rulla längden avlång.
5. Skär den i bitar (så det blir som stubbar). Klappa till ändarna lite.
6. Doppa ena snittytan på ett fat med pärlsocker.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
9. Låt kubbarna kallna på galler med bakduk över, så att de inte blir för hårda.