Uppskattas mycket av matgästerna! Alla tycker om den - såsen är toppengod 😋 - och så är den så lättlagad 👍 Det går bra att byta ut den ljusa franska senapen mot Slotts senap. Har gjort det några ggr, då jag inte hade den ljusa franska senapen hemma.
Jan. 17, 2023
600 g fläskfile
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Vetemjöl
0.5 dl ev konjak
Smör
3 dl vispgrädde
3.5 msk ljus fransk senap (dijon)
0.5 msk pressad citronsaft
Finhackad persilja
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär fläskfilén i drygt centimetertjocka skivor.
3. Salta, peppra och vänd dem i vetemjöl.
4. Bryn köttet på båda sidor, häll ev på konjak och bränn av. Men ha då alltid ett lock till hands att släcka med!
5. Flytta över köttet till en gratängform.
6. Fräs smör i stekpanna, vispa ner vispgrädde, ljus fransk senap och citronsaft.
7. Låt såsen koka ihop någon minut. Smaka av med salt, svartpeppar och ev mera ljus fransk senap.
8. Häll såsen över köttet i gratängformen och ställ in i ugnen. Låt det puttra i ugnen (ca 10-15 minuter), tills köttet är genomstekt.
9. Strö över massor av persilja och servera med kokt potatis eller ris.