2-3 port 1 medelstor squash 1,5 dl gröna ärtor 1 burk ricotta Rivet skal ov 1 citron Salt, peppar 2 skivor formbröd, vanlig eller glutenfri Olja att steka i Marinad: 2 msk olivolja (2 tsk tryffelolja) 1,5 msk pressad citronsaft 2 tsk salladskrydda Salt, peppar Tips! Supergott tillsammans med tex mina kidneybiffar eller som tillbehör till grillat.
Original recept från www.instagram.com
April 1, 2025
1 st medelstor squash
1.5 dl gröna ärtor
1 burk ricotta
Rivet skal ov 1 citron
Salt
Peppar
2 skivor formbröd, vanlig eller glutenfri
Olja att steka i
2 msk olivolja
2 tsk tryffelolja
1.5 msk pressad citronsaft
2 tsk salladskrydda
Salt
Peppar
Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär squash på längden tunt, gärna i en mandolin. Lägg i marinaden. Häll även i ärtorna.
Skär bort kanterna på formbrödet och skär i små tärningar. Stek i olja tills de blir krispiga och får fin färg.
Blanda ihop ricotta, citronskal, salt och peppar.
Lägg upp squashen på ett fat, klicka på ricottan och överst krutongerna.