Biffar av kidneybönor

2 port, ca 6 st små biffar. Börja med att steka löken på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, sambal, vitlök, spiskummin, paprikapulver och stek i några minuter till. Mixa bönorna i en matberedare, tillsätt, fonden, mjölet och lökblandningen. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till små biffar. Blöt händerna innan så går det lättare. Stek biffarna i olja på medelvärme, några minuter på varje sida. De bränns väldigt lätt så ha koll att du inte har för hög värme. Njut! Tips! Servera till valfria tillbehör istället för kött. Goda även som veganska hamburgare eller tillsammans med min ricottasquash.

Original recept från www.instagram.com

Lisa Leván

April 1, 2025

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.