2 port, ca 6 st små biffar. Börja med att steka löken på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, sambal, vitlök, spiskummin, paprikapulver och stek i några minuter till. Mixa bönorna i en matberedare, tillsätt, fonden, mjölet och lökblandningen. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till små biffar. Blöt händerna innan så går det lättare. Stek biffarna i olja på medelvärme, några minuter på varje sida. De bränns väldigt lätt så ha koll att du inte har för hög värme. Njut! Tips! Servera till valfria tillbehör istället för kött. Goda även som veganska hamburgare eller tillsammans med min ricottasquash.
Original recept från www.instagram.com
April 1, 2025
230 g avrunna koncerverade kidneybönor
1 msk grönsaksfond
1 msk maizena majsmjöl
1 - 2 st bananscharlottenlökar, finhackade
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk sambal oelek
0.5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 msk tomatpuré
Salt, peppar
Olja till stekning
Börja med att steka löken på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt tomatpuré, sambal, vitlök, spiskummin, paprikapulver och stek i några minuter till.
Mixa bönorna i en matberedare, tillsätt, fonden, mjölet och lökblandningen.
Smaka av med salt och peppar.
Forma smeten till små biffar. Blöt händerna innan så går det lättare.
Stek biffarna i olja på medelvärme, några minuter på varje sida. De bränns väldigt lätt så ha koll att du inte har för hög värme.
Njut!