Otroligt goda och enkla att baka. Passar väldigt bra till påsk 🥰
April 1, 2025
50 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokos
1 st ägg
150 g rumsvarmt smör
2.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 st äggula
Zest från 1 citron
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner strösockret.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen.
Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet.
Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest, då de kommer flyta ut.
Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Citronsmörkräm: Blanda ihop smör och florsocker. Vänd ner äggulan, citronzest och vaniljsockret och rör om.
Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.