Första gången jag lagar bananbröd och det blev så bra. 🥹 Receptet är från @icasverige, jag tillsatte dock kakao och agavesirap utöver receptet. 🥰 Hade tyvärr ingen extra banan att toppa med så att det skulle ha blivit sådär superfint. 🥺
Original recept från www.instagram.com
March 31, 2025
5 st . mogna bananer
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker eller kokossocker
2 st . ägg
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 msk agavesirap
1 dl kakao
Sätt ugnen på 200°C.
Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor) Eller använd bakplåtspapper.
Skala och mosa 4 av bananerna. Jag använde en stavmixer, tillsatte sedan agavesirapen i bananröran.
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen i smörsmeten och sen de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet.
Häll över i formen. Skala och dela bananen längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter. Jag hade in min i 40 minuter. Känn med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna och skär i skivor. Klar!