Enkel och snabb men ändå lyxig pasta med ajvar, grädde och pancetta. Omtyckt av hela familjen.
March 31, 2025
400 g pasta, gärna barillas al bronzo
200 g pancetta
1 st gul lök
2 - 3 st vitlöksklyftor
2 dl ajvar
4 dl grädde
Citronjuice
Olivolja
Salt & peppar
Chili flakes
Finriven parmesan
1 msk färsk basilika, hackad
Finhacka lök och vitlök. Stek pancettan i en stekpanna på medelhög värme tills krispig. Plocka ut hälften till att toppa med.
Stek den gula löken i resterande pancetta + lite extra olja.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Riv i vitlöken och ha i Ajvaren i pannan. Låt fräsa lite innan du häller i grädden. Låt koka upp, ha i ca en matsked parmesan. Smaka sedan av med citron, salt och peppar och lite chili flakes.
Häll av pastan och blanda ner väl i såsen. Toppa med lite basilika.
Servera pasta med lite extra pancetta, finriven parmesan och nymalen svartpeppar!