Baconinlindad kycklingfärslimpa, rostad klyftpotatis, currysås

Denna rätt är en riktigt smarrig kycklingfärsrätt med den godaste currysåsen som existerar! Rostad klyftpotatis är super gott till men går utmärkt att byta ut till ris tex! 💛

I köket med Sara

Feb. 9, 2023

Ingredienser

1 st vitlöksklyfta

1 st liten gul lök

1 st röd paprika

2 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

1 tsk curry

1 st stort ägg

500 g kycklingfärs

140 g bacon (skivor)

Potatis (fast sort)

Rapsolja

Salt + valfria kryddor/ örter

2 msk smör

1.5 st hönsbuljongtärningar

2 tsk curry

3 dl matlagningsgrädde

2 dl mjölk

Ev redning om såsen önskas tjockare

Salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 180° C varmluft.

Kycklingfärslimpan; Skala vitlöksklyftan samt löken, skölj och rensa paprikan. Mixa vitlöksklyftan, löken och paprikan tillsammans med salt och kryddorna. Lägg över blandningen i en bunke, knäck i ägget och lägg i färsen. Blanda noga! Lägg ut en stor bit plastfolie på en skärbräda. Lägg ut dina baconskivor lite omlott på folien, lägg ut din färssmet på skivorna längs långsidan, forma till en limpa genom att rulla ihop med hjälp av folien. Lägg limpan i en ugnsform, med skarven nedåt. Gratinera limpan tills mitten temperaturen är minst 72° (ca 30 min tog det för mig med min ugn).

Potatisen; Skölj potatisen och dela i klyftor. Lägg på en plåt. Salta och krydda med vad du gillar. Skjuts in i ugnen i ca 30-35 minuter.

Såsen; Smält smöret i en kastrull, smula ner buljongtärningarna och ha i curryn, låt fräsa någon minut. Häll i matgrädden och mjölken. Låt koka upp och sedan småputtra ca 10 minuter. Red såsen till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.