Denna rätt är en riktigt smarrig kycklingfärsrätt med den godaste currysåsen som existerar! Rostad klyftpotatis är super gott till men går utmärkt att byta ut till ris tex! 💛
Feb. 9, 2023
1 st vitlöksklyfta
1 st liten gul lök
1 st röd paprika
2 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk curry
1 st stort ägg
500 g kycklingfärs
140 g bacon (skivor)
Potatis (fast sort)
Rapsolja
Salt + valfria kryddor/ örter
2 msk smör
1.5 st hönsbuljongtärningar
2 tsk curry
3 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
Ev redning om såsen önskas tjockare
Salt och peppar
Sätt ugnen på 180° C varmluft.
Kycklingfärslimpan; Skala vitlöksklyftan samt löken, skölj och rensa paprikan. Mixa vitlöksklyftan, löken och paprikan tillsammans med salt och kryddorna. Lägg över blandningen i en bunke, knäck i ägget och lägg i färsen. Blanda noga! Lägg ut en stor bit plastfolie på en skärbräda. Lägg ut dina baconskivor lite omlott på folien, lägg ut din färssmet på skivorna längs långsidan, forma till en limpa genom att rulla ihop med hjälp av folien. Lägg limpan i en ugnsform, med skarven nedåt. Gratinera limpan tills mitten temperaturen är minst 72° (ca 30 min tog det för mig med min ugn).
Potatisen; Skölj potatisen och dela i klyftor. Lägg på en plåt. Salta och krydda med vad du gillar. Skjuts in i ugnen i ca 30-35 minuter.
Såsen; Smält smöret i en kastrull, smula ner buljongtärningarna och ha i curryn, låt fräsa någon minut. Häll i matgrädden och mjölken. Låt koka upp och sedan småputtra ca 10 minuter. Red såsen till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.