Lite som torsk i äggsås, fast med skinka 🥰 💡Tips! Om man vill göra den glutenfri? Blanda då smöret och mjölken i en kastrull och låt koka upp, red med maizenaredning tills den är lagom krämig. Ca 0,5 dl hade jag i…
March 30, 2025
50 g smör
50 g vetemjöl
8 dl mjölk
15 - 18 st kokta potatisar
400 g rökt strimlad skinka eller kassler
8 st kokta ägg, skivade
1 knippe persilja
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjöl och rör till en redning.
2. Tillsätt lite mjölk i taget och låt sjuda 2-3 minuter, smaka av med salt och peppar.
3. Tärna potatisen i stora tärningar ca 3x3 cm, lägg ett lager i en ugnsfast form. Fördela hälften av skinkan och hälften ägg ovanpå potatisen. Emil sa att jag gjorde större bitar än vad de hade i skolan, så känn dig fri att göra som du vill 🙂
4. Häll över såsen, jämnt fördelat så det täcker allt. Strö över resten av skinkan.
5. Grädda mitt i ugnen 200 grader i 15 minuter. Potatisen skall vara varm och lådan ska ha fått lite färg.
6. Garnera med resten av äggen och hackad persilja. Servera gärna med en god sallad till.