Tortilla Patata på CHIPS á la Killmaterskan! Grym e hon, Linnea Wikblad, in och följ och kolla hennes sparade story hur man lagar detta! Eller aa, du kan ju också följa mitt recept här 😄 Iaf en superenkel och snabb lunch! Jag gjorde exakt enligt hennes recept men till mig och Matilda hade det räckt med hälften. Skriver nedan hur hon gjorde men be warned att du får en del över om ni bara e två. Vilket kanske inte är hemskt, god matlåda. Gör gärna en sallad till!
March 1, 2022
8 st ägg
1 st påse överblivna salta chips
2 st lök av valfritt slag (jag tog gul och purjo)
2 msk grädde/mjölk
Salt
Peppar
Gärna en sallad till
Sätt ugnen på 175 grader
Knäck äggen och vispa dom ordentligt enhetliga
I med salt och peppar och den lilla skvätten grädde/mjölk
Häll i chipsen och rör försiktigt om så dom blir blöta men inte knäcks för mycket
Låt chipsen stå ett tag så dom blir mjuka
Under tiden, stek löken mjuk i en stor stekpanna, du ska få plats med hela röran sen och få den tunn
Borde tajma helt ok med chipsen, om dom känns mjuka och bra är det bara att ha i löken och röra om igen
I med lite nytt smör i pannan och häll i röran och platta till!
Stek typ 3-5 minuter så att röran är enhetlig när du skakar om pannan, testa då och det, det kommer bli bra!
Ställ in hela stekpannan i ugnen
Låt den köra 10-15 minuter. Min tog exakt 12 på sig. Under tiden kan man exempelvis slänga ihop en sallad eller vad du nu tycker är kul att göra på 12 minuter
Ut och låt svalna, godare när den inte är stekhet
Ät! Gott! Skriv ett tack till Linnea i kommentarerna! 😃