Serveras med en sallad eller bröd 🥰
March 30, 2025
250 g fettuccinepasta
2 st laxfiléer (ca 300 g)
200 g skalade och rensade räkor
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor, finhackade
100 g parmesanost, riven
En handfull färsk persilja, hackad
Salt och peppar, efter smak
1 msk olivolja
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Spara lite pastavatten.
2. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna över medelvärme. Stek laxfiléerna tills de är genomstekta, cirka 4-5 minuter per sida. Ta ut laxen och ställ åt sidan.
3. I samma stekpanna, stek räkorna tills de är rosa och genomstekta, cirka 2-3 minuter. Ta ut räkorna och ställ åt sidan.
4. I samma stekpanna, stek vitlöken tills den är mjuk, cirka 1-2 minuter.
5. Häll i vispgrädden och låt det sjuda i några minuter tills såsen tjocknar. Rör i parmesanosten tills den är smält.
6. Lägg tillbaka laxen och räkorna i stekpannan. Lägg i den kokta pastan och rör om så att allt är välblandat. Lägg till lite pastavatten om det behövs.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Garnera med färsk hackad persilja och servera omedelbart.