Smakrik och lättlagad bowl med färdiga falafel i sällskap av bulgur, spetskål, gurka, tomat, paprika och avokado samt en riktigt god dressing med bl.a. lime, vitlök och spiskummin. Lite rostade kirkärtor var också jättegott till.
March 30, 2025
700 g falafel
3 dl bulgur
0.5 dl persilja
Valfria grönsaker
2 dl créme fraîche
3 msk majonnäs
1 - 2 st vitlöksklyfta
0.5 - 1 tsk koriander
0.5 - 1 tsk spiskummin
1 st lime, pressad
1 - 2 msk vatten att späda med
Salt, peppar och honung att smaka av med
1 burk kikärtor
1 msk starkt paprikapulver
1 msk milt paprikapulver
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja
Tillaga falafel och bulgur enligt anvisning på förpackningarna. Blanda ingredienserna till dressingen.
Häll av spadet från kikärtorna och skölj dom. Ha upp kikärtorna i en varm, torr stekpanna. Låt all vätska koka bort. Pudra över paprika, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt så alla kikärtor täcks av kryddorna. Ringla över lite olivolja och fortsätt rosta kikärtorna i cirka 5 minuter till.
Skär och hacka övriga grönsaker till din bowl och njut med den goda dressingen samt kikärtorna.