4 portioner Vegansk Servera med ris #vegansk #vegetariskt #koreanskmat #asiatiskmat
Original recept från www.instagram.com
March 29, 2025
400 g veggofärs
Olja att steka i
2 msk lökpulver
2 msk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk gurkmeja
Salt
Peppar
1 st sötpotatis skuren i kuber ca 2x2 cm
2 st morötter skivade
3 - 4 st bananscharlottenlök i klyftor
3 st vitlöksklyftor finhackade
1 st röd chili strimlad
1 msk sesamolja
5 dl grönsaksbuljong
1 msk maizena
2 - 3 msk gochujang
3 msk ljus soya
1 st puck palmsocker el. msk råsocker
300 g spetskål finstrimlad
2 - 3 st salladslökar finstrimlade
1.5 dl naturella cashewnötter
Salt
Peppar
Börja med att skölja riset ordentligt. Blötlägg i minst 30 minuter så blir det mycket godare ris och koka sen enligt instruktioner.
Stek färsen i olja. Häll på lökpulver, vitlökspulver, paprikapulver, gurkmeja, salt och peppar. Stek till färsen fått färg. Ta bort från pannan.
Fräs sötpotatis, morot, scarlottenläk, vitlök och chili i olja några minuter, droppa i sesamolja för god smak.
Lös upp maizenam i buljongen och häll i den tillsammans med soya, gochujang och palmsocker och låt koka på medelvärme i 10-12 minuter.
Häll i färsen och spetskålen, koka några minuter till.
Ha i salladslök (spara lite att toppa med) och cashewnötter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och toppa med salladslök. Njut!