Ikväll fick mitt tidigare recept en ny skjuts av pastasås @barilla som jag fått i samarbete med @smakbox. Tillsammans med tortellinin, massor av goa kryddor, grädde, bacon och ost så var det en ”HOME-RUN” igen. Bara att spara, laga och njuta vänner! 😘
Original recept från www.instagram.com
March 29, 2025
2 st fp färsk tortellini
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk tomatpuré
1 burk 390 g krossade tomater, gärna mutti
1 burk pastasås med basilika tex barillas
0.5 msk torkad basilika
1 msk vitvinsvinäger
0.5 msk strösocker
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk salt
0.5 - 1 tsk chiliflakes
1 st kycklingbuljong
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 - 1.5 dl riven ost
2 st kycklingfiléer
1 st fp bacon
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka lök och vitlöksklyftor. Fräs i olja i en kastrull tills de mjuknar. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter.
Häll i krossade tomater, crème fraiche, grädde, vinäger, kryddor, basilikan och smula ner kycklingbuljongen. Låt koka ihop lite.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek med salt, peppar och gärna @santamariasverige allround krydda (de videon). Strimla bacon, stek och låt rinna av.
Häll över tortellinin och kyckling i en ugnsfast form och häll över tomatblandningen.
Toppa gratängen med bacon och riven ost och grädda i ugn ca 15 minuter, tills pastan är mjuk. Servera med sallad.