Knäckig och god! 🥰 Jag gör den här pajen på två sätt, därför har jag lagt in två recept på den - nr 1 och nr 2. 💡Tips! Vill man ha annat än äpplen, så går det bra att byta ut till rabarber, hallon eller blåbär. 💡Tips! Ibland gör jag äppelpajen glutenfri. Man byter då ut vetemjölet till Sempers ”Fin mix” och havregrynen till Semper Eco ”glutenfria havregryn”.
March 28, 2025
6 st äpplen (ca 400 gram)
0.5 dl strösocker
3 msk farinsocker
1 msk kanel
2 - 3 msk majsstärkelse eller potatismjöl
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
0.5 dl ljus sirap
175 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och tärna äpplena.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en bunke. Lägg ner fyllningen sedan i en pajform.
Blanda samman de torra ingredienserna till täcket i en bunke och smält sedan smöret. I med sirapen och sedan smöret. Klicka ut täcket jämnt över fyllningen.
In i ugnen, ca 30-40 minuter.
Man kan äta äppelpajen varm, men om man väntar tills den svalnat blir den härligt knäckig. Ät pajen tillsammans med vispad grädde, glass eller vaniljsås.