4 port Pasta: 3 ägg 150 g durumvete 150 g vetemjöl Fyllning: 250 g ricotta 120 g soltorkade tomater, finhackad 2 scharlottenlökar, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 30 g riven parmesan 1 citron, zesten Salt peppar Olivolja Salviasmör 100 g smör Ca 20 salviablad Topping 15- 20 Rostade hackade valnötter Citronzest Parmesan riven
Original recept från www.instagram.com
March 27, 2025
3 st ägg
150 g durumvete
150 g vetemjöl
250 g ricotta
120 g soltorkade tomater, finhackad
2 st scharlottenlökar, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
30 g riven parmesan
1 st citron, zesten
Salt
Peppar
Olivolja
100 g smör
20 st salviablad
15 - 20 st rostade hackade valnötter
Citronzest
Parmesan riven
Rör ihop ingredienserna till pastan, knåda smidig, plasta in och lägg i kylen i minst 30 minuter
Stek lök och vitlök mjuka i lite olivolja.
Blanda alla ingredienser till fyllning inklusive löken. Lägg med fördel fyllningen i en spritspåse så går det mycket lättare att fylla raviolin.
Kavla ut degen med en pastamaskin eller kavel till ca 3 mm tjocklek. Klicka på fyllning, vik ihop och tryck ut önskad storlek med en stans eller ett glas. Koka pastan i rikligt saltat vatten några minuter.
Smält smör och ha i salvian. När smöret börjar dofta knäckigt är det klart. Lyft av från värmen.
Toppa pastan med salviasmör, riven parmesan, rostade valnötter och citronzest. Njut!