Tips på riktigt goda gifflar till helgen.
Original recept från www.instagram.com
March 27, 2025
25 g jäst
2.5 dl fingervarmt vatten
1.5 tsk salt
1 msk honung
1 dl havregryn
4.5 - 5 dl vetemjöl
Uppvispat ägg till pensling
Topping: sesamfrön eller vallmofrön
Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen i ca 5 minuter. Låt jäsa ca 1 timme.
Dela degen i två delar. Kavla dem till två rundlar och dela vardera i 6 trianglar. Rulla ihop varje triangel, börja från den breda delen till spetsen.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt ytterligare 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på frön. Grädda i 225 grader, över och undervärme i ca 10-12 minuter. Låt svalna. Njut!