Ett härligt och lättlagat recept på torsk i ugn med en fantastisk dill- och citronsås. Den goda smaken av citron och dill från såsen läggs som ett täcke över torsken innan den tillagas i ugnen. Servera sedan fisken med knaprig broccoli, nykokt potatis och resten av citronklyftorna.
Original recept från www.ica.se
Jan. 14, 2023
900 g fast potatis
600 g torskfilé
Salt och peppar
2 dl smetana
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 kruka dill
1 citron
250 g broccoli
Tina torsken om fryst används och låt den rinna av ordentligt.
Sätt ugnen på 225°C.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Lägg torsken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Koka upp smetana med buljongtärning och vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
Hacka dillen och rör ner i såsen. Skölj och riv skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.
Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär broccolin i buketter, skala och strimla stjälken. Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten. Låt rinna av.
Servera fisken med broccoli, potatis och resten av citronen skuren i klyftor.