Det här blev så himla gott! 🤤 Raggmunk med smörstekta trattkantareller och en krämig vitkålssallad med lingon 🤩 Ni måste bara prova! 👏🏻
Original recept från www.instagram.com
March 27, 2025
2 st ägg
1.5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
800 g potatis
2 tsk rapsolja
1 tsk smör
300 g vitkål
2 krm salt
2 dl créme fraiche
2 msk rårörda lingon
Salt
Svartpeppar
400 g trattkantareller
2 msk smör
1 st rödlök
Salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Raggmunkar: Knäck ägg i en bunke. Vispa ner vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut små klickar av smeten. Stek i omgångar ca 5 min per sida tills de stelnat och fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på en ugnsplåt och sätt in i ugnen, till servering. Spara stekpannan.
Kålsallad: Strimla vitkål tunt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke, tillsätt salt och krama kålen mjuk med händerna. Blanda ner créme fraiche och rårörda lingon. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Fräst svamp: Strimla rödlök och hacka persiljan. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Fräs svampen ca 4 min, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt rödlök och fräs ytterligare ca 2 min. Ta av från värmen och rör ner persilja.
Toppa raggmunkarna med svampen och servera tillsammans med vitkålssalladen.