Husmanskostens dag till ära lyxar jag till det med Wallenbergare gjord på fantastiskt god wagyufärs😘
Original recept från www.instagram.com
March 27, 2025
600 g kalvfärs eller wagyufärs
3 st äggulor
2.5 dl grädde
Salt och peppar
1 dl ströbröd
Olja till stekning
800 g potatis
50 g smör
1.5 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
Rivet skal av en halv citron
1 krm muskotnöt
Peppar
150 g smör
3 dl ärtor
Rårörda lingon
Citronklyftor
Börja med att röra ihop färsen med ägg, salt och peppar. Tillsätt grädde lite i taget och arbeta in tills du har en lös, jämn smet. Låt stå 5 minuter. Forma färsen till 8 bollar som du rullar ströbröd. Stek på medelvärme i olja ett par minuter på varje sida. Lägg walkenbergarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i 150 grader tills de får en innertemperatur på 65-70 grader.
Koka potatisen mjuk. Ha i alla ingredienser och stompa potatisen och vispa till önskad konsistens.
Smält smöret, koka ärtorna snabbt i saltat vatten och klyfta citronen. Sen är det bara att njuta.