Det är fler som frågat efter receptet på min råbiff med asiatiska smaker som jag gjorde på min audition i Stockholm i Sveriges mästerkock så här kommer den💗: 4 förrätter/smårätter
Original recept från www.instagram.com
April 28, 2025
300 g oxfilé
1 tsk srirachasås
1 tsk sesamolja
1 tsk ljus soja
Salt
Peppar
1.5 dl majonnäs, egengjord eller köpt
2 tsk ljus soja
0.5 st gurka ( jag hade 1 äppelgurka)
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
0.5 msk gochujang
1 msk ljus soja
2 msk mirin (alt. 2 msk socker)
0.5 tsk chiliflakes
1 dl makadamianötter
2 - 3 st bananscarlottenlökar
Olja att fritera i
Parmesan som du finriver
0.5 kruka koriander
1 msk sesamfrön
1 dl olja
3 msk finhackad gräslök
5 st spenatblad
Börja med att skala gurkan och dela på längden, ta bort kärnorna med en sked och tärna gurkan smått. Blanda alla ingredienser till inläggningen och lägg i gurkan.
Blanda majonnäs (jag gjorde egen mayo) och soja och stoppa i en spritspåse så är det lättare att lägga upp.
Tärna köttet smått. Om du lägger köttet i frysen en stund innan så är det lättare. Blanda med sesamolja, sriracha och soya. Salta och peppra precis innan du ska lägga upp.
Skär banansscharlottenlöken tunt och fritera i ha 180 grader tills det får lite färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Grovhacka makadamianötterna och rosta i stekpanna.
Om du gör gräslöksolja så börjar du med att lägga upp den först.
Häll bort vätskan från gurkan och vänd ner dem i köttet. Fördela köttet jämnt på 4 tallrikar. Använd gärna en stans för jömnare tartarer.
Spritsa ut sojamajonäsen runt tartaren. Lägg på nötterna sen parmesan, friterade löken, sesamfrön och sist koriander.