Råbiff med asiatiska smaker

Det är fler som frågat efter receptet på min råbiff med asiatiska smaker som jag gjorde på min audition i Stockholm i Sveriges mästerkock så här kommer den💗: 4 förrätter/smårätter

Original recept från www.instagram.com

Lisa Leván

April 28, 2025

Ingredienser

300 g oxfilé

1 tsk srirachasås

1 tsk sesamolja

1 tsk ljus soja

Salt

Peppar

1.5 dl majonnäs, egengjord eller köpt

2 tsk ljus soja

Inlagd asiatisk gurka

0.5 st gurka ( jag hade 1 äppelgurka)

1 msk risvinäger

1 tsk sesamolja

0.5 msk gochujang

1 msk ljus soja

2 msk mirin (alt. 2 msk socker)

0.5 tsk chiliflakes

1 dl makadamianötter

2 - 3 st bananscarlottenlökar

Olja att fritera i

Parmesan som du finriver

0.5 kruka koriander

1 msk sesamfrön

1 dl olja

3 msk finhackad gräslök

5 st spenatblad

Gör så här

Börja med att skala gurkan och dela på längden, ta bort kärnorna med en sked och tärna gurkan smått. Blanda alla ingredienser till inläggningen och lägg i gurkan.

Blanda majonnäs (jag gjorde egen mayo) och soja och stoppa i en spritspåse så är det lättare att lägga upp.

Tärna köttet smått. Om du lägger köttet i frysen en stund innan så är det lättare. Blanda med sesamolja, sriracha och soya. Salta och peppra precis innan du ska lägga upp.

Skär banansscharlottenlöken tunt och fritera i ha 180 grader tills det får lite färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Grovhacka makadamianötterna och rosta i stekpanna.

Om du gör gräslöksolja så börjar du med att lägga upp den först.

Häll bort vätskan från gurkan och vänd ner dem i köttet. Fördela köttet jämnt på 4 tallrikar. Använd gärna en stans för jömnare tartarer.

Spritsa ut sojamajonäsen runt tartaren. Lägg på nötterna sen parmesan, friterade löken, sesamfrön och sist koriander.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.