Perfekta inför helgen! Fyllda med fullkorn och fibrer.
Jan. 13, 2023
1 pkt torrjäst
5 dl vetemjöl special fullkorn
3 dl rågmjöl (finmalet)
2 dl grahamsmjöl
5 dl kallt vatten
1.5 msk honung
1 tsk salt
Lägg jästen i en bunke tillsammans med allt mjöl. Låt jästen dra i mjölet i 10 minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop till en kladdig deg.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i kylen över natten.
Ta ut degen på morgonen och sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en plåt i ugnen.
Häll ut degen på ett mjölat underlag och forma till önskad form. Lägg över frallorna på ett bakplåtspapper.
Låt frallorna jäsa under handduk eller plastfolie medan ugnen blir varm.
När ugnen är varm, ta ut plåten och dra bakplåtspapperet, med frallorna, på plåten. Dra ner temperaturen på ugnen till 200 grader.
Låt bröden grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills de har en innertemperatur på 94 grader.
Låt bröden svalna någon minut innan servering.