Ingredienser

400 g biffkött (t.ex. entrecôte eller lövbiff), tunt skivat

Marinad:

2 msk soja

2 msk majsstärkelse

1 tsk sesamolja

Stek grönsakerna (ta upp sedan och ställ åt sidan):

2 msk olja (för stekning)

2 st tunt skivade gula lökar

2 st strimlade paprikor

Såsen:

3 st finhackade vitlöksklyftor

1 tsk riven färsk ingefära

2 tsk grovmalen svartpeppar

2 msk ostronsås

2 msk ljus soja

1 msk mörk soja

1 dl vatten

1 tsk strösocker

1 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger

Gör så här

Marinera köttet: Lägg de tunna biffskivorna i en skål. Tillsätt soja, sesamolja och majsstärkelse. Blanda väl och låt vila i minst 15 minuter.

Stek grönsakerna: Värm 1 msk olja i en stor panna eller wok på medelhög värme. Tillsätt lök och paprika, fräs i 3–4 minuter tills de mjuknar något. Ta upp och ställ åt sidan.

Stek köttet: Tillsätt resterande olja i samma panna. Stek köttet i omgångar på hög värme i cirka 2–3 minuter tills det får en fin stekyta. Ta upp och ställ åt sidan.

Förbered såsen: Sänk värmen något och fräs vitlök och ingefära tills det doftar gott. Tillsätt svartpeppar och rör om. Häll i ostronsås, ljus soja, mörk soja, vatten, strösocker och vinäger. Låt sjuda i 1–2 minuter tills såsen tjocknar något.

Slutlig sammansättning: Lägg tillbaka köttet och grönsakerna i pannan. Rör om så att allt blandas med såsen. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.

Servering: Servera pepparbiffen med jasminris eller nudlar för en komplett måltid.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.