400 g biffkött (t.ex. entrecôte eller lövbiff), tunt skivat
2 msk soja
2 msk majsstärkelse
1 tsk sesamolja
2 msk olja (för stekning)
2 st tunt skivade gula lökar
2 st strimlade paprikor
3 st finhackade vitlöksklyftor
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk ostronsås
2 msk ljus soja
1 msk mörk soja
1 dl vatten
1 tsk strösocker
1 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
Marinera köttet: Lägg de tunna biffskivorna i en skål. Tillsätt soja, sesamolja och majsstärkelse. Blanda väl och låt vila i minst 15 minuter.
Stek grönsakerna: Värm 1 msk olja i en stor panna eller wok på medelhög värme. Tillsätt lök och paprika, fräs i 3–4 minuter tills de mjuknar något. Ta upp och ställ åt sidan.
Stek köttet: Tillsätt resterande olja i samma panna. Stek köttet i omgångar på hög värme i cirka 2–3 minuter tills det får en fin stekyta. Ta upp och ställ åt sidan.
Förbered såsen: Sänk värmen något och fräs vitlök och ingefära tills det doftar gott. Tillsätt svartpeppar och rör om. Häll i ostronsås, ljus soja, mörk soja, vatten, strösocker och vinäger. Låt sjuda i 1–2 minuter tills såsen tjocknar något.
Slutlig sammansättning: Lägg tillbaka köttet och grönsakerna i pannan. Rör om så att allt blandas med såsen. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
Servering: Servera pepparbiffen med jasminris eller nudlar för en komplett måltid.