Förgyll fikastunden med en saftig kaka toppad med len smörkräm och kokos. Vid extra festliga kak-kalas, garnera med färska bär också!
Original recept från www.arla.se
Feb. 28, 2022
3 ägg
3 dl strösocker
10.5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g arla® svenskt smör
10.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
2 msk kokosflingor
Sätt ugnen på 175°.
Klä en ugnssäker form eller långpanna, ca 20x30cm, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
Smält smör, socker och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt kallna och skär upp kakan i bitar.