Otroligt saftig och smakrik karré med goda tillbehör. Portionerna är stora, men det var så gott att allt gick åt till 4 personer 🤣
Original recept från www.instagram.com
March 23, 2025
1.4 kg fläskkarré
1 msk sweet chilli
1 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1 st vitlök solo
1.5 st gul lök
1 dl hoisinsås
1 dl thick oystersauce
2 msk gochujang
Olja att steka i
1 kg delikatesspotatis
0.5 tsk gochuragu (koreanska chiliflakes) / vanliga chiliflakes
1 tsk salt
2 - 3 msk smör- och rapsolja
0.5 dl panko
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
0.5 dl hackad kimchi
2 tsk gochujang
1 tsk sesamolja
6 st snackgurkor
1 msk japansk soja
0.5 st lime, saften
1 tsk sesamolja
1 tsk rishinäger
1 krm chiliflakes
Rostade sesamfrön
Krydda köttet med kryddor och salt.
Stek köttet på hög värme i en ugnstålig gryta med lite olja i botten. När köttet fått stekyta sänk värmen och stek med löken kort. Tillsätt sedan Hoisinsås, Oystersauce, Gochujang och 3 dl vatten.
Sätt lock på och sätt in i ugnen på 125° och baka köttet 2-4 timmar. Låt köttet vila lite och skär sedan i 0,5-1 cm tjocka skivor. Häll på lite av skyn.
Koka potatisen mjuk.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg på potatisen. Smasha med botten av ett glas. Ringla på smör-och rapsolja. Strö på gochuragu, salt och panko. Baka i ugnen till fin krispig yta.
Hacka kimchin och blanda samman allt till en sås.
Skiva gurkan. Blanda allt utom sesamfrön till en dressing och häll över gurkan. Toppa med sesamfrön.
Servera och njut 👌