600 - 700 g råa tigerräkor (går också bra med rå, skalad scampi eller stooora räkor)
2 - 3 msk olivolja
200 g färska champinjoner
1 st gul paprika
1 st squash
0.5 st purjolök
Sås:
2 st tärningar grönsaksbuljong
4 dl vatten
4 msk strösocker
3 - 4 msk vitvinsvinäger
-0.5 krm cayennepeppar
1 msk arrowrot
Tillbehör:
4 portioner kokt ris
Sambal oelek
Mango chutney
Börja med att skala de råa räkorna.
Dela svampen i mindre bitar.
Kärna ur och strimla paprikan och skär squashen i stavar.
Strimla purjolöken.
Blanda samtliga ingredienser till såsen i en bunke och se till att muljongtärningarna blir väl söndersmulade.
Så här långt kan man förbereda i god tid om man vill.
Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Hetta upp en stor stekpanna med ca 2 msk olivolja.
Låt pannan bli ordentligt het innan du lägger i grönsakerna och svampen.
Stek det hela på hög värme i ca 2 minuter, men var försiktig så att det inte bränns vid.
Lägg grönsaksblandningen åt sidan.
Torka ur och hetta upp pannan igen.
Tillsätt ca 1 msk olivolja och bryn räkorna hastigt i ca 1 minut.
Tillsätt grönsaksblandningen och blanda väl.
Rör om i bunken med såsen och slå den över räkblandningen under omrörning.
Koka upp det hela under omrörning och tag sedan pannan från värmen.
Smaka eventuellt av med mera kryddor, om det behövs, och servera sedan direkt med tillbehör som ris, mango chutney och sambal oelek.